Websitet anvender cookies til analyseformål og tilpasset indhold.

CL_aflang_logo.png

Tlf: 33 13 66 09       |      Book tid online       |      klinik@charlotte-lebahn.dk

behandlinger_charlotte-lebahn.jpg

Kroner

Såfremt du har en tand, hvor det ikke længere er muligt eller forsvarligt at reparere den med en fyldning, kan det være en nødvendigt med en krone på tanden. Kronen kan via sin tøndebåndseffekt beskytte tanden mod at knække, så du dermed ikke risikerer at miste tanden.

Man anbefaler som hovedregel altid, at rodbehandlede tænder efter ½ til 1 år efter rodbehandlingens afslutning bliver forsynet med en krone, da de efter at være blevet er mere skøre og sprøde end ikke rodbehandlede tænder.

En anden årsag til at få fremstillet en krone er af kosmetisk karakter, hvor det i tilfælde af en misfarvet eller misdannet tand kan være den eneste måde, hvorpå man kan få et pænt og holdbart resultat.

Her på klinikken fremstiller vi alt efter dit ønske kroner i rent porcelæn, en kombination at keramik og metalkerne eller guld. Vi giver dig naturligvis en professionel vurdering af, hvilken slags krone der er den mest anbefalelsesværdige for den konkrete tand.

Selve proceduren, når man skal have fremstillet en krone består simplificeret fortalt i, at man får formgivet den respektive tand, får taget et aftryk af tanden. Derefter fremstiller vores tekniker en krone ud fra aftrykket. Fremstillingen af kronen tager oftest ca. en uge. I den mellemliggende uge, fra du får forgivet tanden, til du får cementeret den permanente krone, vil din tand være forsynet med en midlertidig plastkrone.

Vi bruger en lokal tekniker til at fremstille vores kroner, således at vi er sikre på, at der kun bruges de bedste materialer og kosmetik, samt at tiden med den midlertidige krone er reduceret til et minimum.